Sound not synced to...
 
Notifications
Clear all

Sound not synced to videos


Kathi Thomas
(@kathi-thomas)
New Member Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 2
Topic starter  

I've got a series of short videos that I need to put together for a Memorial Day Service. When I look at them on my phone, the sound and video are synced perfectly. But when I uploaded to Photopia, the sound starts before the person actually begins speaking. Any suggestions how to fix that?  (I did turn off "loop," but that didn't fix the problem.


Quote
Dean A
(@deanathans)
Member
Joined: 3 years ago
Posts: 260
 

Kathi -

 

In Director, once you have chosen the "Timeline" view, you can expand that (lower) section of the screen to "magnify" the three audios: The soundtrack, the slidesound, and the video sound. You can then drag the video soundtrack left-right to better sync with the actual video image.

Is this feature available in Creator?

     - Dean A.


ReplyQuote
Dean A
(@deanathans)
Member
Joined: 3 years ago
Posts: 260
 

Kathi -

I meant to add: As an alternative to dragging the video sound left-right, once you've highlighted the video slide, you can also go to the "Audio Setting -- Soundtrack -- Video Sound" listing where, on the "Soundtrack Tab" you will find an "Offset" option to change the value numerically.

     - Dean A.

 


ReplyQuote
Kathi Thomas
(@kathi-thomas)
New Member Customer
Joined: 2 years ago
Posts: 2
Topic starter  

@deanathans

I've got Creator, and am not seeing any way to fix this. I bought this program specifically to put together a Memorial Day Service my DAR chapter has been doing at our State Cemetery for decades. I've always used  ProShow, and would use it now, but it no longer seems to be working- I can't even import my videos into it now.:( So, I bought Photopia, but I'm way less than pleased with it. Much less intuitive and this problem is a major one.


ReplyQuote
Share:
Close Menu
×
×

Cart